ŞİRKETLERİMİZ MENTÖRLERİ İLE YARI FİNAL HAZIRLIĞINDA

26 Nisan 2018

ŞİRKETLERİMİZ MENTÖRLERİ İLE YARI FİNAL HAZIRLIĞINDA

 
Okulumuz lise öğrencilerimiz ile sürdürdüğümüz Şirket Programımız hız kesmeden devam ediyor.  Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından atanan mentörlerimiz ile buluşan öğrencilerimiz
Farklı ve profesyonel bakış açıları kazanarak şirketlerini geliştiriyor. Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek yarı final hazırlıklarında tüm şirketlerimize ve mentörlerimize başarılar diliyoruz.
Mentörlerimizin şirketleri hakkındaki değerlendirmelerine de sizler ile  paylaşmak istedik:
 
“Genç Başarı Eğitim Vakfı öncülüğünde yürütülen şirket programında geçen sene de yer alan tasarımcı/girişimci bir mentör olarak genç arkadaşalarımızın girişimcilik yolundaki adımlarında onları desteklemekten ve sosyal fayda yaratan yenilikçi fikirlerin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Lagertha ekibindeki genç girişimci adaylarının müthiş enerjileri, yaratıcı fikirleri ve girişimciliğe bakış açıları ile bu sürecin hepimiz için öğretici ve geliştirici olacağına eminim. Şirket  programı tamamlandığında hepimizin en büyük kazancı eşsiz bir deneyim olacak.”
LAGERTHA GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ MENTÖRÜ / Seda Kürkçüoğlu
 
 “Programın öğrenciler için okulun monotonluğuna renk kattığını düşünüyorum. Keşke bana da öğrenciyken böyle bir fırsat verilseydi. Ekibimize gelince Alaska gibi heyecanlı ve istekli bir takımla çalışmaktan memnun oldum. Ürünlerimize bizi biraz özel kılacak noktalar eklediğimizde yarışma içinde başarı elde edeceğimizi düşünüyorum. “
ALASKA GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ MENTÖRÜ / Zafer Güçlü
 
 
“Genç Girişim Şirket Ekibi NERO çok ilgili ve hazırlıklıydı. Yüksek enerjileri ile programdan büyük fayda kazanacaklarını düşünüyorum.”
NERO GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ MENTÖRÜ / Gökçe Mehmet Ay
 
“Şirket ekibim süper!
Düşünceleri, konuya ekip olarak hakim  oluşları, birbirlerini iyi tanıyor ve başarma duygusuyla doğru hareket etmeleri onları hedefe götürecek en belirgin özellikleri. Uygulanan program son derece bilinçli bir şekilde yönetilen ve gençlere ileride sorumluluk alma, çözüm üretme, hedef belirleme gibi değerli düşünce yapılarını oluşturmak için yardımcı olacak zemini hazırlamakta.”
STEVIA GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ MENTÖRÜ / Can Güner
 
“Böyle bir programı lisede eğitimin bir parçası olarak gören öğretmenlerimiz kadar; aydınlık ve ilham verici fikirlerle dolu öğrencilerimiz olduğu için geleceğimiz de oldukça parlak olacaktır.”
GİRİFT GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ MENTÖRÜ / Erman Uca
 
“Genç nesillere ileride koca koca iş adamları ve iş kadınları oldukları zamandan bir pencere açan, zorlu iş hayatına atılmadan önce pratiğini yapma imkanı tanıyan bu programa mentor olarak katıldığım ve bana da katkıda bulunma imkanı sağladığı için çok mutluyum.  Bu imkanın tüm okullarda olmasını isterim.”
KOMPETAN GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ MENTÖRÜ / Ali Tiftikçi
 
“İnovasyon, yeni girişimlerin pazarda kendilerine yer bulmaları ve rekabet avantajı sağlamaları açısından en hayati konulardan biri olarak biliniyor. Mevcut ürün ve hizmette yapılan küçük değişiklikler, son üründe büyük farklılıklara ve neticesinde önemli başarılara kapı açabiliyor.
 
Mentörlük yapmakta olduğum Spinstone grubu da benzer şekilde ürün iyileştirmesi ve farklılaştırması gerçekleştirerek faaliyet gösterdikleri alanda bir ilke imza atıyorlar. Oldukça eğlenceli ve farklı bir ürünle programa katılan grup, başarısını işletme fonksiyonlarının yerine getirilmesi konusunda da gösteriyor.
 
Öncelikle, bu aşamaya kadar projelerini ilerleten ve ders yoğunluklarına rağmen özveri ile sürdüren grup üyelerine, sonrasında programa nazik davetleri ile üniversitemizi dahil eden okul ve program yönetimine teşekkür ediyorum. Programda oldukça iddialı olduğumuzu belirtir, diğer gruplara başarılar dileriz. “
SPINSTONE GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ MENTÖRÜ / Fatma Nida Oğu
 
 
“Teknoloji tabanlı girişimcilik, ulusal kalkınma önceliklerimizin en önemli konularından birini oluşturuyor. Bu kapsamda özellikle de gençlerde bir farkındalık yaratmaya yönelik yapılan çalışmalar, meslek sahibi olduktan sonraki eğilimleri de şekillendirmesi sebebi ile büyük önem arz ediyor.
 
Yürütülmekte olan ‘şirket programı’nın çok yönlü ve pratiğe yönelik bir simülasyon olması sebebiyle son derece etkin bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Mentörlük yapmakta olduğum ‘Gencay’ grubu, hem fiziksel hem dijital boyutları ile oldukça özgün ve nitelikli bir ürünle programa katılıyor. Gençlerin, mentörlük aşamasına kadar gerçekleştirmiş oldukları ilerleme de ayrıca mutluluk verici. Bir şirketin temel işlevleri, henüz mentörlük desteği almadan tamamen kendi çabaları ile neredeyse tamamen yerine getirilmiş görünüyor. Bu sebeple, öncelikle gruptaki arkadaşları kutluyor ve erken dönemde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile tasarlanan bu önemli etkinlikte bulunmaktan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi adına büyük mutluluk duyuyor, sürece bizi de dahil eden Gelişim Koleji’ne çok teşekkür ediyorum.”
GENCAY GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ MENTÖRÜ / Nihan Tomris Küçün
 
 
 
 
“Programa katılan en büyük sınıflardan olan Imperium, farklı bir bakış açısı ile programa özgün bir katkı sağlıyor. Ürün odaklı grupların aksine günümüz ekonomisinin en belirleyici sektörlerinden olan hizmet sektöründe faaliyet göstermeyi tercih eden grubumuzun son derece avantajlı olduğunu düşünüyorum. Riski göz alarak farklı bir alanda yol alan grup üyelerinin cesaretlerini ve bu tempoda özveriyle zaman ayırarak emek vermelerini takdir ediyor ve programın düzenlenmesinde rol alan herkese teşekkür ediyorum.”
IMPERIUM GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ MENTÖRÜ / Gülbin Çolak