TELLERİN ÇİVİ İLE DANSI “FİLOGRAFİ”

05 Mart 2020

TELLERİN ÇİVİ İLE DANSI “FİLOGRAFİ”

Sanat denince, yaratıcı düşüncenin sınırı olmadığı gibi, kullanılacak malzemelerde de hiç bir sınır yoktur. Çivi ve telin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan esere Filografi denir. İkisini tek başına düşündüğümüzde hiç bir estetiği olmayan bu malzemeler bir araya geldiğinde sanat eserini oluşturur.

Sanat eğitimi; yaratıcılık eğitiminin ön planda tutulduğu, var olan bilgiye dayanarak farklı yanıtların üretilmesini sağlayan, her öğrencinin kişisel gelişimi ve eğilimleri doğrultusunda yönlendirilmeye çalışıldığı en güvenilir ortamlardan biridir.

“Görsel Sanatlar”ın her alanında bireysel beğenilerine uygun ifade alanı yaratan öğrencilerimizin, sanatsal becerilerini desteklemek ve kişisel yeteneklerini arttırmak, en büyük amacımızdır. Görsel sanatlar dersinde uygulanan atölye, 6. sınıf öğrencilerimizin katılımı ile yürütülmektedir. Eserlerimiz Ortaokul 1. kat sergi alanında izleyicilerini beklemektedir.