Öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerini sağlamak için, sistematik olarak çalışmalar düzenlenir. Bu çalışmaların başlıcaları teknoloji, spor, kültür-sanat, el becerileri ve müzik alanında gerçekleştirilir.
Ortaokul öğrencileri, bu gelişimi uygulamalı derslerde ve etkinliklerde sağlar. Spor alanında basketbol, futbol, voleybol, tenis, futsal, masa tenisi, dans, eskrim ve satranç olmak üzere toplam 9 branşta kendilerini geliştirebilirler.
Drama dersinde yeteneklerini keşfeder ve hazırladıkları oyunları topluluk önünde sergileyerek özgüvenli olurlar.
Her hafta gerçekleştirilen öğrenci sunumları öğrencileri araştırmaya ve daha fazla öğrenmeye teşvik eder. Bu sunumlarda öğrenciler, kendi ilgi alanlarına giren konuları belirler ve akranlarına sözlü ve görsel bir sunum hazırlar.
Görsel sanatlar uygulamalı dersinde, boyama, çizme etkinliklerinin yanı sıra bez bebek çalışması, 3 boyutlu maket çalışması, dikiş dikme, ütü yapma gibi çalışmalarla aynı zamanda günlük yaşama da hazırlanırlar.
Ortaokul öğrencileri, diledikleri her enstrümanı öğrenme imkanına sahiptir. Müzik odasında aldıkları sistematik eğitimler sonucunda, her hafta düzenli bir şekilde gerçekleştirdikleri resitallerle topluluk önünde yeteneklerini sergilerler.