gelisim okulları anadolu lisesi

Lise öğrencileri, STEM laboratuarında bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği birleştirerek, ileri düzey kodlama, bilgi teknolojileri ve dijital vatandaşlık eğitimi alırlar. Böylece bilgi ve iletişim kaynaklarını kullanırken eleştirebilen, online davranışlarının etik sonuçlanırını bilen, ahlaki online kararlar alabilen, teknolojiyi kötüye kullanmayan, dijital dünyada iletişim kurarken ve işbirliği yaparken doğru davranışı teşvik eden birer dijital vatandaş olurlar.

İnternet kullanımının doğru ve yanlış yönlerini öğrenerek teknolojiyi hayatlarını olumlu yönde etkileyecek şekilde kullanma becerisi kazanırlar. Akıllı cihaz tasarımı, 3 boyutlu tasarım ve oyun tasarımı yapma ve mobil uygulama geliştirme projeleriyle teknolojiyi kontrolleri altına alırlar.

Okul içinde teknoloji toplulukları kuran öğrenciler, mentorları kılavuzluğunda projeler oluşturur ve robotlar yaratırlar. Yaptıkları kodlamalarla bu robotlara çeşitli hareket kabiliyeti yükleyen öğrenciler, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılırlar.