KİMYA
TEKNOFEST TÜRKİYE FİNALLERİ
“Kimya Projesi” ile TEKNOFEST 2024 Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasında lise seviyesi ön değerlendirme aşamasını başarı ile tamamlamış olup final için hazırlıklara başlamıştır.
BİYOLOJİ
TUBİTAK BÖLGE FİNALLERİ
Biyoloji alanında danışman öğretmenleri Sanem Ay rehberliğinde öğrencilerimiz Sarp Tekin AY, Mehmetcan ÖZDEMİR ve Doğa TAŞDEMİR “Potansiyel Beyin Krizi (İnme) Hastalığının Erken Tespitinde Yüz Tanıma ve Koldaki Güçsüzlük Tespiti” projeleri ile finallere katılmaya hak kazanmışlardır.
DEĞERLER EĞİTİMİ
TUBİTAK BÖLGE FİNALLERİ
Değerler Eğitimi alanında Danışman öğretmenleri Halenur TÜRKTAN rehberliğinde öğrencimiz Doğa BULUT "Metahuman Dünyamda Mevlana” projesi ile finallere katılmaya hak kazanmıştır.
FEN BİLİMLERİ
TÜBİTAK 2204 B TÜRKİYE FİNALLERİ
Öğrencimiz Can Çağlar Kaymak ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz Sanem Ay 5-9 Haziran Ankara ATO Kongre Merkezinde gerçekleşen TÜBİTAK 2204 B Türkiye Finallerinde Giyilebilir Teknolojiler Tematik alanında “Teknoloji Temelli Duygu Tanıma Gözlüğü” projelerini sergilemektedir.
FİZİK
TÜBİTAK TÜRKİYE FİNALLERİ
10. sınıf öğrencilerimizden Mete Perkgöz fizik öğretmenimiz Gülhan Alhan Çakıcı danışmanlığında hazırladığı “Grafen Tabanlı Yüksek Performanslı Süperkapasitör” projesiyle TÜBİTAK Türkiye Finalleri’nde “TEŞVİK ÖDÜLÜ” almaya hak kazanmıştır.
KİMYA
TÜBİTAK BÖLGE İKİNCİLİĞİ
Trabzon Hurmasının Çevre Dostu Kullanımı
KİMYA
MEF PROJE FİNALİSTİ
Lületaşının Kontrollü Doğal Salım Materyali Olarak Uçucu Yağ (Parfüm) Sektöründe Kullanılması
KİŞİSEL GELİŞİM
YGA (YOUNG GURU ACADEMY)
YGA, daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek için sosyal sorumlu liderler yetiştirmek vizyonuyla 2000 yılında kurulmuş olan uluslararası bir sivil toplum örgütüdür. 5 aşamalı mülakatla seçilen 50 kişi; YGA Liderlik Programında üst düzey yönetici, akademisyen, sanatçı ve bilim insanlarından oluşan, YGA Hayal Ortaklarından 1.000 saatin üzerinde eğitim alırlar.
KİŞİSEL GELİŞİM
THE DUKE OF EDINBURGH’S INTERNATIONAL AWARD
Duke of Edinburgh Uluslararası Gençlik Ödülü, 14-25 yaşlarındaki tüm gençlerin katılabileceği bir kişisel gelişim programı. Gençler, ödül programı içinde hem bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak, hem de topluma yararlı olabilecekleri çeşitli faaliyetlere katılacak. Ödül programına katılım tamamen gönüllü olup, program asla yarışa ve rekabete dayalı değildir. Gençler, ödül programı kapsamında kendi seçtikleri faaliyetlere kendi belirledikleri zamanlarda düzenli olarak katılım gösterirler. Faaliyetlerini tamamlayan gençler, kendi başlama noktalarına göre gösterdikleri gelişim ve azim esas alınarak ödüllendirilir. Programa başlarken seçtiği faaliyetler, kendi seçtiği süreler boyunca düzenli olarak katılım gösteren her genç, Duke of Edinburgh Uluslararası Gençlik Ödülünü almaya hak kazanır.
TEKNOLOJİ
13. FIRST LEGO LEAGUE PROJE JÜRİSİ ÖDÜLÜ
Turnuvaya katılan takımlar, gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1.5-2 saatlik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlar ve tasarlarlar ve her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, sürecin odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli, süreç odaklı bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerini teşvik eder.
MATEMATİK
KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI
Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olmakta, Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar. Yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmeyi sağlamak amaçlanmaktadır.
TEKNOLOJİ
FRC FIRST ROBOTICS COMPETITION
Yarışma teması her yıl FIRST vakfı tarafından belirlenir. Bu tema çerçevesinde takımlar, belirli hedeflere top atma, tırmanma, tahterevallide dengede durma gibi görevlerin üstesinden gelebilen robotlar yapmaya çalışırlar. Uzaktan kontrol edilebilen, otonom görevler yapabilen bu robotları tamamlamak için takımların YALNIZCA 6 HAFTA’ları vardır. Vakıf aynı zamanda robotlarda kullanılmak üzere, takımlara belirli parçalar sağlar. Ancak takımlar yarışma kurallarına uydukları sürece farklı parçalar üretmekte ve kullanmakta serbesttirler. Yarışma, bölgesel(Regional) ve Dünya Şampiyonası olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Dünya üzerinde çeşitli yerlerde Regional düzenlenmekte. Okulumuzda kurulan Kalsedon frc takımı ile geçen yıl Texas, Lubbock da yapılan “Hub City Regional” a katıldık. 1-4 Mart tarihleri arasında yapılan yarışmada, 45 takımdan sadece 6 takımın gidebileceği Dünya Şampiyonasına, gösterdiğimiz üstün başarı sayesinde katılma hakkı kazandık.19-21 Nisan tarihleri arasında Texas, Houston da yapılan DÜNYA ŞAMPİYONASI’na da Okulumuzu Şehrimizi ve Ülkemizi temsil ettik. Bu yıl da 1-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen FRC Off-Season Türkiye yarışmasında İlham Veren Takım Ödülünü kazandık.
TEKNOLOJİ
FLL FIRST LEGO LEAGUE
FLL turnuvalarının amacı, bilim ve teknolojiyi sevdirirken, özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmaktır. Sezon boyunca öğrenciler bir taraftan; proje üretip geliştirirken, diğer taraftan o sezonun görevlerini yerine getiren robotları inşa eder ve programlarlar. 2011 yılında ilk defa katıldığımız Fll turnuvasında En İyi Proje Ödülünü kazandık. İlerleyen yıllarda Şampiyonluk ödülü de olmak üzere katıldığımız her turnuvadan ödülle döndük. Kupaların yanı sıra her sene o sezonun temasına uygun projeler ile öğrencilerimize üreten toplum bilincini kazandırdık. FLL Değerleri * Biz bir takımız, * Koçlarımızın ve danışmanlarımızın rehberliğinde çözüme ulaşmak için işleri biz yaparız, * Arkadaşça rekabet kurallarına uyar ve kazan-kazan ilkesini benimseriz, * Keşfettiklerimiz kupa kazanmaktan daha önemlidir, * Deneyimlerimizi arkadaşlarımız ile paylaşırız, * Yaptığımız her şeyde duyarlı profesyonellik gösteririz ve çok eğleniriz.
ULUSLAR ARASI GELİŞİM
MUN (Model United Nations)
Okulumuzda sürdürülmekte olan Model United Nations (MUN) çalışmaları, öğrencilerimizin önemli dünya meseleleri konusunda bilgi sahibi olmalarını ve araştırma, tartışma ve yazma yoluyla bu meselelere gerçekçi çözümler bulabilmelerini sağlamak amacıyla yürütülmektedir. MUN çalışmalarının üyeleri, küresel ısınma, kaybolan yağmur ormanları, gelişmekte olan ülkelerdeki yoksulluk gibi dünya meselelerini araştırarak çalışırlar. Resmi dili İngilizce olduğundan MUN programı, kazanmış oldukları dil becerilerini son derece üst düzey konularda kullanma olanağı bulan öğrencilerimizin İngilizcelerinin hızla gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Öğrencilerimiz yurt içi ve yurt dışı pek çok konferansa katılarak 21. Yüzyılın önemli becerilerini edinir.
MESLEKİ GELİŞİM
DESTINATION IMAGINATION
Sürece odaklı yaratıcı problem çözme teorisini temel alan Destination Imagination (DI), gençlere yaratıcılık, eleştirel düşünme, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanma ve problem çözme becerileri kazandırmayı amaçlayan bir programdır. Her takımda 4-7 kişi ortalama 10 hafta tiyatro, mimari, doğaçlama, bilim veya teknik odaklı bir takım yarışması üzerinde çalışır ve bir çözüm hazırlarlar. Takımlara hızlı düşünmeyi, karar vermeyi ve kararını uygulamayı öğreten anlık yarışmaların da icra edildiği DI, gençlere hayatları boyunca kullanacakları becerileri güvenli bir ortamda ve eğlenceli bir şekilde kazandırmak, dünya gençliğinin yaratıcılığını ulusal ve uluslararası yarışmalar yoluyla geliştirmek üzere organize olmuştur.
MESLEKİ GELİŞİM
GENÇ BAŞARI ŞİRKET PROGRAMI / Junior Achivement
Genç Başarı Şirket Programı ile lise öğrencilerimiz gönüllü mentörler eşliğinde iş planı geliştirmeleri, şirket kurmaları, ürün ya da hizmet üreterek, satış, şirket idaresi gibi konularda doğrudan kendilerine ait projeler üzerinden deneyim kazanmaları hedefleniyor. 26 hafta sürmesi planlanan program sayesinde gençler gerçek bir şirket deneyimi yaşama şansına sahip oluyorlar. Genç Başarı Şirketleri, iş dünyası gönüllülerinin destekleri ve rehberlikleriyle gelişiyorlar. Eğitim öğretim dönemi sonunda düzenlenen “Genç Başarı Ticaret Fuarı”nda ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı bulan şirketler, jüri önünde proje ve şirket sunumlarını gerçekleştirip “Avrupa Yılın Şirketi Yarışması”nda Türkiye’yi temsil etmek için birbirleriyle yarışıyorlar.
MATEMATİK
ATLANTİK - PASİFİC MATEMATİK LİGİ
Atlantic-Pacific Matematik Ligi Kasım ve Nisan ayları arasında uygulanan 6 yarışmalık bir seridir. Lise kategorisi içeriği cebir, geometri ve trigonometriyi kapsamaktadır. Yarışmalarda hesap makinesi kullanılmamaktadır. Okullar her bir yarışmadan sonra en yüksek puanı alan ilk on öğrencinin skorlarını takım skoru olarak online olarak bildirirler. Daha sonra bu sonuçlar okulun dahil olduğu bölgedeki diğer takımların skorları ile karşılaştırılır. Yarışma sezonunun sonunda, herbir bölgeden en yüksek puanı alan okullara ve öğrencilere ödül ve takdirleri verilir. Atlantic-Pacific Matematik Ligi hakkında detaylı bilgi için http://www.atpacmath.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
MÜHENDİSLİK
V. DOESEF BİLİM VE PROJE YARIŞMASI FİNALİSTİ ARJANTİN EXPO-CYTER BİLİM VE PROJE FUARI FİNALİSTİ
Yemek tuzunun dengeli kullanılmamasından kaynaklanan endüstriyel alanda ve evde kullanılabilecek digital cihaz icadı
KİMYA
V. DOESEF BİLİM VE PROJE YARIŞMASI FİNALİSTİ
Nar kabuğu ekstresi ve biyobozunur kitosan polimeri ile antibakteriyel nanoliflerin üretilmesi ve yara örtüsü olarak kullanımının araştırılması
BİYOLOJİ
V. DOESEF BİLİM VE PROJE YARIŞMASI FİNALİSTİ
Çörek otu etenol ekstresinin sağlıklı HUVEC ve kanserli Caco-2 hücrelerinin hücre çoğalmaları üzerine sitotoksik etkisinin araştırılması
MESLEKİ GELİŞİM
YGA (YOUNG GURU ACADEMY)
Harvard Üniversitesi’nin Türkiye’de Global ortağı olduğu tek liderlik okulu olan YGA (Young Guru Academy)’ya bu yıl 14 öğrencimiz kabul edildi. Eskişehir’ de en fazla öğrencinin kabul gördüğü okul olma gurunu bizlere yaşatan öğrencilerimiz, liderlik zirvesinde okulumuzu ve kentimizi temsil etiiler.
FİZİK
TÜBİTAK ESKİŞEHİR BÖLGE BİRİNCİSİ INTEL ISEF AMERİKA PROJE YARIŞMASINDAN REFERANS MEKTUBU V. DOESEF BİLİM VE PROJE YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Uçucu kül ve kırmızı çamur atıklarından deneme tuğla örneklerinin üretimi ve kullanılma olanaklarının araştırılması
KİMYA
2017 INTEL-ISEF LOS ANGELES FİNALİSTİ V. DOESEF BİLİM VE PROJE YARIŞMASI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ 25. MEF BİLİM PROJE YARIŞMASI FİNALİSTİ
Mazı meşesinin metal boyalarında demirin korosyonunun önlenmesinde çevre dostu inhibitör olarak kullanılması
MATEMATİK
TUBİTAK BÖLGE FİNALİSTİ
Bir ip ve üç nokta ile en küçük çevreye sahip en büyük alanın çevrelenmesi
MESLEKİ GELİŞİM
YGA (YOUNG GURU ACADEMY)
Düzenli olarak katıldığımız YGA Zirvesi`nde öğrencimiz de yer almaya hak kazandı.
KİMYA
TÜBİTAK BÖLGE BİRİNCİLİĞİ
Öğrencilerimizin geliştirdiği kimya projesyle Amerika`da Türkiye`yi temsil ettik.
FİZİK
TÜBİTAK BÖLGE BİRİNCİLİĞİ
Öğrencilerimizin geliştirdiği fizik projesi Tübitak Bölge Birinciliği`ne layık görüldü.
TEKNOLOJİ
FIRST ROBOTICS OFF-SEASON SPONSORLUK ÖZEL ÖDÜLÜ
FRC ; “Akıl için spor!” sloganı ile yola çıkan “First Vakfı”nın katı kurallar, sınırlı kaynaklar ve zaman kullanarak, profesyonel mühendisler tarafından rehberlik edilen öğrencilerin, gelişmiş yazılım ve donanım kullandıkları ve kendilerinin tasarladıkları, inşa ettikleri ve programladıkları robotlarıyla katıldıkları bir yarışmadır.
KİMYA
TÜBİTAK ESKİŞEHİR BÖLGE BİRİNCİSİ MOSTRATEC INTERNATİONAL SCİENCE AND TECNOLOGY BREZİLYA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETME HAKKI
Çevre Kirliliğini Önlemede Doğal ve Dispers Boyarmaddeleri İle Süperkritik Karbondioksitte ve Su Ortamında Polyester Elyafının Boyanması, Boya Kalitelerinin Karşılaştırılması
BİYOLOJİ
MEF PROJE YARIŞMASI FİNALİSTİ
Ayva Kabuğunun Geri Dönüşümü İle Elde Edilen Pektinin Ağrı Kesici Olarak Kullanılması
KİMYA
INEPO ÇEVRE PROJE OLİMPİYATI FİNALİSTİ TÜBİTAK YARI FİNALİST
Lületaşı, Pomza ve Zeolitin Kontrollü Doğal Salım Materyalleri Olarak Parfüm Sektöründe Kullanımının Karşılaştırılması
EĞİTİM
BİLİM KAHRAMANLARI LEGO TURNUVASI ANKARA BÖLGESİ EN İYİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ TÜRKİYE EN İYİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
İşaretimi Duy Projesi
SOSYOLOJİ
TÜBİTAK ESKİŞEHİR BÖLGESİ YARI FİNALİSTİ
Lise Öğrencilerinin Türk Komedi Filmlerindeki Mizah Anlayışı Üzerine Bir İnceleme
BİYOLOJİ
TÜBİTAK ESKİŞEHİR BÖLGE BİRİNCİSİ DOESEF TÜRKİYE 4.’SÜ
Dereotu ve Zerdeçal Etanol Ekstrelerinin, A549 İnsan Akciğer Kanseri ve İnsan Deri Fibroblast Hücre Hatları Üzerinde Antiproliferatif Etkilerinin Anetol ve Curcumin İle Karşılaştırılması
TASARIM
ESKİŞEHİR ÜÇÜNCÜSÜ
2080’li Yıllarının Hava Taşıtı Tasarım Proje Yarışması
EĞİTİM
BİLİM KAHRAMANLARI LEGO TURNUVASI ANKARA BÖLGESİ EN İYİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
Deprem Projesi
KİMYA
ULUSLAR ARASI KİMYA KONGRESİNE SEÇİLEN TEK LİSE PROJESİ
Portakal Kabuğunun Geri Dönüşümü İle Elde Edilen Çevre Dostu Doğal Selülozun Kontrollü İlaç Salımında Kullanılması
KİMYA
INEPO TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ DOESEF TÜRKİYE İKİNCİSİ MEF BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ ÖZEL ÖDÜLÜ INEPO ULUSLARARASI DÜNYA İKİNCİLİĞİ
Endüstriyel Metallerin Elektrokimyasal Davranışları Üzerinde Biberiyenin (Rosmarinus Officinalis L.) Doğal Koruyucu Etkisi
İNGİLİZCE
TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ
Reading Day – Oxford
MATEMATİK
TÜBİTAK YARI FİNALİST
Şifreleme